Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat datang ke kehidupan aku dengan memori yang tidak aku lupakan dengan pelbagai ragam & kerenah...
Twingtwing!!!

Friday, December 30, 2011

sudah berakhir


selepas ni aku akan merindui DKG, bilik kuliah, bilik lect.
kelas sudah berakhir dan menunggu peperangan dengan peperiksaan.
kenangan ke kelas melalui tasik, bas, motor, kereta.

~DKG 1,2,3,4,5,6, BK, SP, BKBM~
~DEWAN MAS, DTSO, TE~
~PUSAT SUKAN, STADIUM, PADANG PALAPES, GOKART,TASIK, PUNCAK VISTA, KEBUN~
~DEWAN PENGINAPAN PELAJAR, MASJID, LIBRARY, MALL~

Wednesday, December 28, 2011

steamboat time





rancangan untuk makan beramai-ramai telah terlaksana.
untuk kali yang terakhir,
kami berkumpul ramai-ramai walaupun tak semua yang ikut.
apa-apa pun, sangat seronok.
makan sampai nak termuntah penuh sangat.
hahahahahahaha

teringat kembali macam sem 1 dulu.
semuanya bersama-sama.

terima kasih kawan-kawan
love u all so much!

Monday, December 26, 2011

team kemboja

naik ramai-ramai

time nak balik malaysia

sebelum balik ke bandar

anak-anak kemboja

selepas makan malam

menyusuri sungai

sambil menunggu waktu berbuka puasa

team UITM

jalan-jalan

uncle yang terselamat

bila tengok balik gambar folder kemboja,
rasa rindu plak pada dorang.

bila lah boleh jumpa diorang lagi.
diorang sangat sporting dah happening...

mula2 jumpa segan juga dengan dorang, yelah lain U janggal je rasa nak masuk dengan diorang. diorang semua budak sport. yang kenal farah je.
masa dekat kemboja ternyata dorang ok boleh masuk je,

saat best masa gotong royong di kampung, shopping, jalan2, melawat tempat sejarah, rebut nak bergambar dengan budak kemboja yg encem & comey..hahahaha
memang giler-giler.
pengalaman berbuka puasa disana sangat best, makan ramai2 macam kenduri je kat kampung dan berbuka puasa di masjid.
kat sana pun ada bazar ramadhan, macam2 ada.
dapat naik kenderaan yang macam beca tapi sana guna moto.

rindunya bila ingat semula kenangan bersama mereka...

tourism

video

26 dis 2011

sudah sampai penghujung bulan 2011
bermakna sudah tiba saat meninggalkan kawan2 di petro dan uum

semalam



mood:: happy

akhirnya dapat jejakkan kaki ke bukit bendera
best kat atas sana sejukkkkkk....
walaupun tak amik bnyak sangat gambar tp puas ati.
dah abis kut penang aku jelajah.
sebelum balik ke kuantan
thanks to poksu & moksu bawa jalan2 penangand si kecik danish and tembamn dareen.
jumpa lagi cuti nanti




Wednesday, December 7, 2011

6 disember 2011



dah lama rasanya xtulis dalam ni..

10 muharram.
bergambar kenangan bersama-sama rakan keusahawanan di DMAS.
semoga hubungan dpt dikekalkan dan berjumpa lagi...

Tuesday, August 30, 2011

selamat Hari Raya

Sudah berakhir ramadhan untuk tahun ini.
Alhamdulillah,tau ni dapat puasa penuh
& pergi solat terawih.
Skang berada di rumah peninggalan tokki, di
Chedong,Maran..
Teringat kenangan dulu semasa hari raya ketika arwah tokki masih ada.
Skang sunyi je,suasana dah tak meriah mcm dulu.
Hanya family aku yang balik ke rumah ini..
Sayu hati...
Apa yang akan terjadi pada masa akan datang??

Friday, July 8, 2011

akhrnya



impian aku tcpai...
dapat juga aku miliki camera ni...
...thankyou ayah & mak,tmbh kan skit duit nak blinya...
lps ni aim blackbry plak..ok x?demand lebih tuh.hehehe

sekali lagi...

cite ni mmg best.
mengalir air mata tgk jln cite dia..

yg klako jumpa sorg mamat kpala botak kt paarkin moto ecm,pastu jpa dlm pgung,dok sit blkang..arini plak jumpa lagi kat tc.hahaha.
kalo jdoh jumpa lagi...bak kata mia@amy

tlebih rajin

arini, mood rajin dtg.
xpnh dbuat org kemas mlm2 buta.
dr kul 10mlm smpai kul 330 pg..
br settle 1 blik...
esk blk ats plak..chayok2!

Wednesday, June 15, 2011

klinik htaa

rawatan harian dareen damia di hspital...
bsama danish yg dh boring main.

Mcm2 ragam bdk yg ada dcni,
tsentuh mlhat anak kecik yg buta, xdpt melihat.

Wednesday, June 8, 2011

wedding angah ruby & bob

4 jun
majlis perkahwinan angah ruby dgn pasangan, bobo..
majlis yang sgt besar meriah,1 kg luit meramaikan jemputan pd ari tsebut
ape2 pun majlis bjln lancar.

aku dapat gelaran baru..mama???
gelaran yang diberi oleh ayahteh.
sebabnya danish pgl g2
hahahaha

SELAMAT PENGATIN BARU ANGAH &

Sunday, May 1, 2011

jantung

hari ni mak kene bedah, buat bypass.
amik dari peha...
skarang masih tak sedar duk di icu..
banyak wayar dekat badan..
sayu melihatnya..
harap2 mak selamat & sihat...

Thursday, April 28, 2011

petro glorius night




tuk menghargai kawan2 yang sem last, 1 dinner dah dibuat.
masa;26 april2011 (selasa)
tempat: ocean glow- brasmana hotel, perlis
idea nak buat dinner dari kak lin & kak nurul dengan bantuan kitorg, RA petro.
dengan masa yang singkat, kitorg laksanakan progrm ni
alhamdulillah program ni berjaya.
tahiah pada AjK yang menjayakan program ni
love u guys!

my watch


ni koleksi jam saya.kebanyakan dibeli oleh mak tiap kali makayah saya g becuti.

Monday, April 11, 2011

my mom


alahai mak,
tak pasal2 merasa dok kat ccu 1 malam..
sebabnye semput, ada darah tersumbat susah nak bernafas..

dapat la aku balik kuantan...hehehe..best2
mcm malas je nak balik malam ni,
nnt cedey tglkan mak & family..
wawaaa


Sunday, April 3, 2011

personaliti impian

1 april 2011
program under dpp petronas yang menjemput DARA.COM tuk bagi talk berkaitan cara pemakaian tudung, makeup, berpakaian dan juga aksesori yang dipakai di kepala.
good job ajk personaliti impian!
sakit ati aku,
aku tak nak kacau hidup ko,jgn la nak sindir plak
dah besar kan bleh pikir.
main perli2 apehal???
tak puas ati mai datang jumpa.

Wednesday, March 16, 2011

VIDA



Eres como una rueda
A veces, en
A veces
bajo
A veces es difícil

A veces
el amor

La vida de a entender
Ansiar mil sacrificios
Condiciones de vida difíciles, la pasión y el perdón
Se me enfrenté
Con paciencia y disminuido

Esperemos que, con el consentimiento del Todopoderoso
Nos sentimos
Que la vida
Más significativo si
Lleno de amor
Y la emoción

Tuesday, March 15, 2011

dinner





dinner bersama NC di dewan MAS.
jkps,ra & ketua blok


malam isnin

masak spaghetti tuk dinner..
tp tak berapa nak menjadi sbb guna rice cooker
yang penting memenuhi kempunan..hehehe

Monday, March 14, 2011

hoki












baru nak blaja pegang kayu hoki..dengan jersey malaysia..

nasyid petro






tahniah pada blog G yang mendapat tmpat 1st dah pada blok H jangan putus asa..
korang mmg best..

Monday, January 31, 2011

BTN





27 jan - 29 jan
satu program untuk RA & ketua blok yang diadakan di kem BTN balik pulau, p.pinang..
program tuk melatih ketahan mental & fizikal.
sebelum pergi rasa berat je, ingat kene ragging mcm kat plkn
rupanya mmg syok,dapat kenal kawan baru.
kumpulan 1 mmg seronok & happening tmbah plak ngan FC yang sempoi & lawak (ustaz zawawi)
pukul 5 dah kene bangun tuk subuh n kuliah subuh.
cara makan pun kene ada peraturan & tertibnya
amanat yang diberikan kene jaga 2ekor ayam kampung.
aktiviti semua seronok terutamanya 1st time berakit(15org) tp rugi tak dapat naik flyingfox sbb tak cukup masa.
hari last dapat naik rakit tuk pergi ke pantai tuk kendurikan ayam amanat n dapatkan brg2 tuk masak dengan org kg.
jurulatih BTN mmg baik & xde yang bg denda...
terima kasih pada pak rashid,pak nan,pakdin,mummy azizah,dan juruatih yang lain yang menjaga kami di BTN.
terima kasih & rindu pada kumpulan 1- dauz,wang,wan,liew,ita,saidatul,nad,nana,zie,qilah.kirah, nazirah..love u all

Wednesday, January 19, 2011

malam rapat petro

mula menjalankan tugas baru...
harapan:
kawan tetap kawan tp kadang2 kene hormat dan dengar arahan pemimpin.
sama2 jalankan tugas.
makan hati dan jantung mcm gni..

Sunday, January 9, 2011

sakit

jumpa doktor pakar.
doktor suh turunkan berat badan br sihat...
mesti capai berat badan yg ideal dulu..

kene diet sekarang ni.
nanti nak g travel badan montel2..
xsesuai tau dalam gambar

Armada Band - Cinta Itu Buta



ost cerekarama CINTA BUTA...

Wednesday, January 5, 2011

2011

selamat tahun baru & selamat kembali ke sekolah.